Lody do automatów są produkowane o smaku śmietankowym i czekoladowym. Lody Soft Ice (do automatów) z naszych mas lodowych są stabilne przy temperaturze otoczenia 20°C – 25°C przez co najmniej 20 minut; nie topią się, co pozwala na zapewnienie komfortu spożycia gotowego produktu.
Do normalizacji tłuszczu w produkcie używana jest śmietana kremowa 40% i pełnotłuste mleko spożywcze, co zapewnia produktowi doskonałą jakość. Lody z naszych mas lodowych wyróżniają się gładkością, stabilnością i doskonałym smakiem. Dzięki zaawansowanemu systemowi produkcji, m.in. sterylizacji w 141°C i wcześniejszej homogenizacji; termin przydatności wynosi 90 dni od daty produkcji. Temperatura transportu i przechowywania wszystkich mas lodowych powinna wynosić od 0°C do 8°C.
Na specjalne zamówienie możemy produkować masy lodowe, które mogą być przechowywane w temp. do 20°C.
Masy lodowe pakowane są w 10 kg worki. Worek z gotowym produktem umieszczony jest w kartonie, który w doskonały sposób układa się na palecie. Waga palety to 240kg, 480kg lub 720kg. Dystrybuujemy towar po całej Polsce własnym transportem lub Rabenem.
Lody gałkowe produkujemy w oparciu o naszą bazę i pasty firmy Irca.
W ofercie posiadamy wiele smaków m.in. śmietanka, czekolada, truskawka, kinder bueno, snickers, rafaello, jagoda, sorbet mango, masło palone i wiele innych. Nasze lody wyróżniają się gładkością i stabilnością produktu, co pozwala na zapewnienie komfortu spożycia gotowego produktu w temperaturze pokojowej. Dla naszych klientów przygotowaliśmy specjalna ofertę cenową na pasty firmy Irca, używane do naszych mas lodowych.
o zawartości tłuszczu od 32% do 33%, z niewielkim dodatkiem tłuszczu roślinnego i cukru (zwana cukierniczą); ubija się doskonale (stopień napowietrzenia od 100-150%); używana jest do produkcji wszelkiego rodzaju ciast deserowych typu W-Zetka, rolada, kremówka itp., a także do automatów do bitej śmietany.
Warunkiem koniecznym i wystarczającym do ubijania kremówek jest jej temperatura 4°C. Ubijać na najszybszych obrotach.
o zawartości tłuszczu 30% zwierzęcego, Ubija się doskonale (stopień napowietrzenia od 100-120%, nadająca się do wszelkiego rodzaju dekoracji i oblewania tortów. Jest bardzo stabilna, w związku z tym nie wymaga żadnych dodatków
Dzięki zaawansowanemu systemowi produkcji, m.in. sterylizacji w 141°C i wcześniejszej homogenizacji; termin przydatności wynosi 90 dni od daty produkcji. Temperatura przechowywania to 4°C.